Кулинарни рецепти » Салата от брюкселско зеле

 Салата от брюкселско зеле

Продукти:

• 1 кг брюкселско зеле
• 500 г карфиол
• 500 г зеле
• 300 г моркови
• 300 г целина
• 100 г хрян
• 25 г синап

За саламурата:

• 500 мл оцет
• 500 мл вода
• 100 г сол
• 100 г захар
• 10 зърна черен пипер
• 10 зърна бахар
• 5 дафинови листа

Начин на приготвяне:

Леко бланшираме във вряща подсолена вода брюкселското зеле и я изхвърляме, тъй като нагарча.

Почистения карфиол накъсваме на розички, обелената целина и моркови нарязваме на филийки, зелето наситняваме и леко претриваме със сол. Нареждаме ги в буркани, слагайки между редовете парече хрян и ръсейки тук-там със синапено семе.

Възвираме саламура от изброените продукти, оставяме я да изстине и заливаме с нея зеленчуците. Отгоре притискаме с летвички или с венче от лозови клонки. Затваряме херметически бурканите и ги държим на хладно място. Не стерилизираме.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало