Кулинарни рецепти » Салата от брюкселско зеле

 Салата от брюкселско зеле

Продукти:

• 1 кг брюкселско зеле
• 500 г карфиол
• 500 г зеле
• 300 г моркови
• 300 г целина
• 100 г хрян
• 25 г синап

За саламурата:

• 500 мл оцет
• 500 мл вода
• 100 г сол
• 100 г захар
• 10 зърна черен пипер
• 10 зърна бахар
• 5 дафинови листа

Начин на приготвяне:

Леко бланшираме във вряща подсолена вода брюкселското зеле и я изхвърляме, тъй като нагарча.

Почистения карфиол накъсваме на розички, обелената целина и моркови нарязваме на филийки, зелето наситняваме и леко претриваме със сол. Нареждаме ги в буркани, слагайки между редовете парече хрян и ръсейки тук-там със синапено семе.

Възвираме саламура от изброените продукти, оставяме я да изстине и заливаме с нея зеленчуците. Отгоре притискаме с летвички или с венче от лозови клонки. Затваряме херметически бурканите и ги държим на хладно място. Не стерилизираме.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало