Кулинарни рецепти » Парени камби

 Парени камби

Продукти:

• 5 кг камби

За саламурата:

• 1 ч. ч. сол
• 1 л оцет
• 3 л вода
• 100 г настърган хрян
• 1 връзка копър
• 2 дафинови листа
• 2-3 глави чесън

Начин на приготвяне:

Камбите изчистваме от семките, нарязваме на четири и поставяме в съд с вряла вода. Захлупваме с капак и ги оставяме, докато изстинат.

Нареждаме в буркани, като помежду им слагаме дафинов лист и скилидки чесън. Заливаме с преварената и изстинала саламура. Съхраняваме на хладно.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало