Продукти:
• 5 кг кисели ябълки
• 200 г ръжена слама
За саламурата:
• 150 г сол
• 300 г захар
• 150 г ръжено брашно
• 3 л вода
Начин на приготвяне:
Почистваме ябълките от дръжките и ги измиваме обилно с вода. Покриваме дъната на трилитрови буркани с ръжена слама и нареждаме ябълките в тях.
Разбъркваме ръженото брашно с малко студена вода и с след това го попарваме в 3 ч.ч. кипяща вода. Прибавяме останалите продукти за саламурата, охлаждаме и заливаме ябълките.
Затваряме бурканите с капачки и ги държим десетина дни на хладно, за да се извърши ферментацията.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...