Кулинарни рецепти » Пържени люти лушки

 Пържени люти лушки

Продукти:

• 5 кг люти чушлета
• 1 л олио
• 1 л оцет
• 150 г сол
• 50 г хрян
• 1 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Изрязваме дръжките на чушките и ги изпържваме в сгорещеното олио. След като изстинат, ги заливаме със смес от оцет и сол и оставяме да престоят няколко часа.

Отцеждаме чушките и ги редим плътно в буркани, като помежду им ръсим настърган хрян и ситно нарязан магданоз. Заливаме с олиото, в което са пържени. Затваряме и съхраняваме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало