Продукти:
• 5 кг червени домати
• 4 кг зелени чушки
• 1 връзка магданоз
• 200 мл олио
• 10 г салицил
• сол
Начин на приготвяне:
Възвираме гореща вода, бланшираме в нея доматите за 1 мин, изваждаме ги и още горещи ги обелваме. Настъргваме ги, сипваме ги в тенджера и ги държим на котлона, докато изври водата.
Изпичаме почистените чушките, обелваме ги, нарязваме ги по-едро и ги пускаме в доматения сос. Посоляваме и варим още няколко минути, като накрая поръсваме с наситнен магданоз.
Изчакваме сместа да изстине и прибавяме салицил на прах. Разбъркваме добре, пълним бурканите и наливаме отгоре 2-3 см препържено олио.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...