Кулинарни рецепти » Туршия – салата

 Туршия – салата

Продукти:

• 6 кг зеле
• 1.5 кг моркови
• 200 г сол
• листа от целина

Начин на приготвяне:

Настъргваме почистените моркови на едро ренде, а зелето нарязваме на ивици. Претриваме го с половината от солта, оставяме го да си пусне сока и го разбъркваме добре с морковите. Прибавяме нарязаните листа от целина и останалата сол и отново разбъркваме.

Натъпкваме зеленчуците плътно в буркани, наливаме отделения сок и вода, която да покрие продуктите, покриваме с тензух и притискаме с чист речен камък. Съхраняваме на хладно.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало