Кулинарни рецепти » Плодова туршия

 Плодова туршия

Продукти:

• 1 кг диви круши
• 1 кг ябълки
• 2 кг боровинки

За саламурата:

• 1 1/2 ч.ч. оцет (6%)
• 6 ч.ч. вода
• 10 карамфилчета
• 1-2 пръчки канела
• 1 ч.ч. сол

Начин на приготвяне:

Измиваме плодовете, нарязваме ги на четвъртинки и ги изчистваме от семената, без да ги белим. Нареждаме ги в буркани и ги заливаме с вряла саламура, приготвена от изброените продукти.

Претакаме туршията през 2-3 дни в продължение на 2 седмици. Съхраняваме я на хладно и проветриво място.

Автор: Снежана Костадинова

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало