Кулинарни рецепти » Сурова туршия от карфиол

 Сурова туршия от карфиол

Продукти:

• 5 кг карфиол
• 2,75 л вода
• 200 мл оцет
• 200 г сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички и го нареждаме плътно в буркани. Възвираме саламура от посочените продукти, оставяме я да изстине и заливаме с нея карфиола.

Затваряме бурканите и ги оставяме 10 дни на стайна температура. Щом ферментацията свърши, прибираме туршията на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало