Продукти:
• 5 кг карфиол
• 2,75 л вода
• 200 мл оцет
• 200 г сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го нареждаме плътно в буркани. Възвираме саламура от посочените продукти, оставяме я да изстине и заливаме с нея карфиола.
Затваряме бурканите и ги оставяме 10 дни на стайна температура. Щом ферментацията свърши, прибираме туршията на хладно място.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...