Кулинарни рецепти » Рязано зеле с боровинки

 Рязано зеле с боровинки

Продукти:

• 10 кг зеле
• 500 г моркови
• 500 г ябълки
• 1 глава целина
• 2 ч.ч. червени боровинки
• 1 ч.ч. сол
• 1 ч.л. кимион
• 2 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• 3-4 щипки индийско орехче
• лимонов сок

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на ивички, посоляваме и претриваме. Подреждаме го в бидон и притискаме, за да намали обема си. Отгоре слагаме настърганите моркови, нарязаните ябълки и целина.

Поръсваме с лимонов сок и добавяме боровинките и подправките. Изравняваме отгоре и покриваме със зелеви листа. Покриваме с чисто платно и отгоре слагаме венец от лозови листа и пръчки и притискаме с речен камък.

Възможно е това зеле да приготвим и в 3 литрови стъклени буркани, като отгоре наливаме 2-3 пръста олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало