Кулинарни рецепти » Туршия от зеленчуци и печурки

 Туршия от зеленчуци и печурки

Продукти:

• 2 кг печурки
• 2 кг зеленчуци /зелен фасул, бамя, карфиол, моркови, алабаш, целина, чушки, лук/

За саламурата:

• 500 мл вода
• 750 мл оцет
• 1 ч.ч. захар
• 4 с.л. сол
• 1 с.л. синапено семе
• 1 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите и зеленчуците. Попарваме ги в кипяща вода, отцеждаме и ги нареждаме в буркани от 800 мл.

Кипваме продуктите за саламурата и варим 5 мин. Прецеждаме я 3-4 пъти и разливаме в бурканите, докато е още гореща.

След 3 дни изливаме саламурата, кипваме на огъня и отново връщаме в бурканите. Затваряме и съхраняваме на тъмно и хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало