Продукти:
• 2 кг печурки
• 2 кг зеленчуци /зелен фасул, бамя, карфиол, моркови, алабаш, целина, чушки, лук/
За саламурата:
• 500 мл вода
• 750 мл оцет
• 1 ч.ч. захар
• 4 с.л. сол
• 1 с.л. синапено семе
• 1 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите и зеленчуците. Попарваме ги в кипяща вода, отцеждаме и ги нареждаме в буркани от 800 мл.
Кипваме продуктите за саламурата и варим 5 мин. Прецеждаме я 3-4 пъти и разливаме в бурканите, докато е още гореща.
След 3 дни изливаме саламурата, кипваме на огъня и отново връщаме в бурканите. Затваряме и съхраняваме на тъмно и хладно място.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...