Продукти:
• 2 кг печурки
• 2 кг зеленчуци /зелен фасул, бамя, карфиол, моркови, алабаш, целина, чушки, лук/
За саламурата:
• 500 мл вода
• 750 мл оцет
• 1 ч.ч. захар
• 4 с.л. сол
• 1 с.л. синапено семе
• 1 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите и зеленчуците. Попарваме ги в кипяща вода, отцеждаме и ги нареждаме в буркани от 800 мл.
Кипваме продуктите за саламурата и варим 5 мин. Прецеждаме я 3-4 пъти и разливаме в бурканите, докато е още гореща.
След 3 дни изливаме саламурата, кипваме на огъня и отново връщаме в бурканите. Затваряме и съхраняваме на тъмно и хладно място.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...