Кулинарни рецепти » Туршия от зеленчуци и печурки

 Туршия от зеленчуци и печурки

Продукти:

• 2 кг печурки
• 2 кг зеленчуци /зелен фасул, бамя, карфиол, моркови, алабаш, целина, чушки, лук/

За саламурата:

• 500 мл вода
• 750 мл оцет
• 1 ч.ч. захар
• 4 с.л. сол
• 1 с.л. синапено семе
• 1 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите и зеленчуците. Попарваме ги в кипяща вода, отцеждаме и ги нареждаме в буркани от 800 мл.

Кипваме продуктите за саламурата и варим 5 мин. Прецеждаме я 3-4 пъти и разливаме в бурканите, докато е още гореща.

След 3 дни изливаме саламурата, кипваме на огъня и отново връщаме в бурканите. Затваряме и съхраняваме на тъмно и хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало