Продукти:
• 2 кг печурки
• 2 кг зеленчуци /зелен фасул, бамя, карфиол, моркови, алабаш, целина, чушки, лук/
За саламурата:
• 500 мл вода
• 750 мл оцет
• 1 ч.ч. захар
• 4 с.л. сол
• 1 с.л. синапено семе
• 1 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите и зеленчуците. Попарваме ги в кипяща вода, отцеждаме и ги нареждаме в буркани от 800 мл.
Кипваме продуктите за саламурата и варим 5 мин. Прецеждаме я 3-4 пъти и разливаме в бурканите, докато е още гореща.
След 3 дни изливаме саламурата, кипваме на огъня и отново връщаме в бурканите. Затваряме и съхраняваме на тъмно и хладно място.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...