Продукти:
• 7,5 кг зелени домати
• 1 ч.ч. морска сол
• 1/2 ч.л. стипца
• 2 ч.ч. оцет
• 5 ч.ч. захар
• 2 пръчки канела
• 1 щипка карамфил
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите и ги подреждаме на слоеве в дълбок съд, като всеки слой поръсваме със сол. Оставяме да престоят така една нощ и на следващия ден отцеждаме изтеклия сос. Прибавяме стипцата и заливаме с вряща вода. След 20 мин отцеждаме и изплакваме.
Смесваме оцета, захарта и подправките за марината и я нагряваме, докато заври. След 3 мин сваляме марината от огъня и заливаме доматите. Оставяме ги да престоят още една нощ и на следващият ден отново отцеждаме сока, като го запазваме. На четвъртия ден кипваме сока заедно с доматите, докато станат прозрачни.
Изваждаме доматите и ги подреждаме в затоплени буркани. Сокът остава да ври, докато се посгъсти, отделяме подправките и заливаме с него доматите. Затваряме бурканите.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...