Продукти:
• 700 г прясно зеле
• 150 г лук
• 90 г орехови ядки
• 30 г сол
• 30 мл оцет
• чесън и червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Зелето се нарязва на тънки ивици и се бланшира 3 до 5 минути. Към него се прибавят ситно нарязан лук, счукани чесън и орехови ядки, червен пипер, оцет, сол и по желание счукани люти пиперки.
Сместа се разбърква и се насипва в буркани, които се затварят и се стерилизират 20 минути.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...