Кулинарни рецепти » Туршия от тиквички

 Туршия от тиквички

Начин на приготвяне:

Избираме дребни, пресни, съвсем млади тиквички, без оформени семена. Изрязваме дръжките и заострената част към цветчетата и ги нареждаме в буркани. Между тях слагаме вишневи и дюлеви листа, както и листа от хрян и целина.

Приготвяме саламура от 5 л вода и 250 г сол или от от 2 л вода, 1 л оцет и 150 г сол. Изчакваме саламурата да изстине и я наливаме в бурканите. През първите няколко дни претакваме туршията, а след това я прибираме на хладно място.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало