Кулинарни рецепти » Мариновани моркови

 Мариновани моркови

Продукти:

• 4,5 кг моркови
• 100 г магданозени корени
• 15 скилидки чесън
• 1 зелена ябълка
• 10 зърна бахар
• 10 зърна черен или бял пипер
• 5 дафинови листа
• 10 листа от вишна

За маринатата: /на 5 л вода/

• 500 мл оцет
• 300 г сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме марината от водата, солта и оцета за 5 мин, като разбъркваме, за да се разтвори солта. Оставяме да изстине.

Ябълката обелваме и режем на кубчета. Магданозените корени нарязваме на колелца. Нареждаме морковите плътно в големи буркани. Между тях ръсим черен пипер, бахар, чесън, парченца дафинови листа, ябълка и магданозени корени.

Заливаме с изстиналата марината. Първите две седмици държим туршията на топло и я претакаме всеки ден. След това прибираме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало