Продукти:
• 1 кг брюкселско зеле
• 500 г карфиол
• 500 г бяло главесто зеле
• 300 г моркови
• 300 г целина
• 100 г хрян
• 25 г синап
За маринатата:
• 500 г вода
• 500 г оцет
• 100 г сол
• 100 г захар
• 10 зърна черен пипер
• 10 зърна бахар
• 5 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Избираме стегнати и еднакви по големина главички брюкселско зеле и ги подреждаме в буркан. Между тях слагаме розички карфиол, бялото зеле, нарязано на ивици, морковите, нарязани на кръгчета, и целината, нарязана на филийки. Между зеленчуците на 2-3 места слагаме торбички със синапено семе.
Заливаме с охладената марината и притискаме съдържанието с тънка дъсчица. Затваряме и прибираме на студено място.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...