Кулинарни рецепти » Лозови листа в саламура

 Лозови листа в саламура

Избираме млади лозови листа, измиваме ги и оформяме от тях снопчета с дебелина около 2 см. Завързваме ги с бял конец и ги подреждаме плътно в подходящ съд.

Притискаме ги с чист речен камък и ги заливаме с преварена и изстудена саламура от вода и сол на вкус. В продължение на 2 седмици през ден разклащаме съда.

Преди употреба накисваме за малко листата в студена вода.

Автор: Янка Памукова

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало