Кулинарни рецепти » Патладжани пикант

 Патладжани пикант

Продукти:

• по-дребни патладжанчета
• целина на глави
• стръкове целина с листата
• магданоз, чесън
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Отрязваме дъното на патладжаните и издълбаваме семенната им част. Накисваме ги за 6-8 часа в 5 % разтвор от вода и готварска сол. Отцеждаме патладжаните и ги бланшираме 3-4 мин във вряща и подсолена вода.

Нарязваме на ситно обелената глава целина, обеления чесън и магданоза и ги разбъркваме хубаво. Подправяме сместа на вкус със сол и черен пипер и пълним с нея патладжаните.

Завръзваме отворите с клончета целина, нареждаме ги в буркани и заливаме с 3 % разтвор от вода и готварска сол.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало