Кулинарни рецепти » Парени чушки с чесън

 Парени чушки с чесън

Продукти:

• 5 кг чушки
• чесън на вкус
• 500 мл оцет
• 100 мл олио
• 250 г захар
• 250 г сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме чушките от семенната част и ги поръсваме със смес от захар и сол. Оставяме ги да престоят 1 денонощие.

Отцеждаме отделения сок и го смесваме с оцета и олиото. Възвираме сместа и бланшираме в нея чушките по 1-2 мин. Изваждаме ги с решетеста лъжица, оставяме ги да истинат и ги редим в буркани, като между редовете слагаме нарязан на тънки филийки чесън.

Заливаме с изстудената марината и затваряме херметически. Не стерилизираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало