Кулинарни рецепти » Шарена салата

 Шарена салата

Продукти:

• 8 кг бяло зеле
• 100 г хрян
• 100 г чесън
• 50-100 г пресен магданоз
• 300 г червено цвекло
• 3-4 червени люти чушлета (по желание)

За маринатата:

• 4 л вода
• 200 г морска сол
• 200 г захар

Начин на приготвяне:

Почистваме зелето и го нарязваме на по-едри парчета (по 200-300 г). Настъргваме хряна на ренде, а чесъна и магданоза нарязваме на дребно. Цвеклото също нарязваме на по-едри кубчета.

Смесваме всичко в емайлиран съд и заливаме с топла марината, приготвена от изброените продукти. Притискаме с тежест и захлупваме съда. Държим две денонощия на стайна температура, а след това пренасяме на хладно.

Салатата е готова след 1 седмица.

Автор: Димка Иванова

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало