Кулинарни рецепти » Пиперица в бидон

 Пиперица в бидон

Продукти:

• 8 кг чушки
• 1 кг сол
• 2 л оцет
• 250 г гасена вар
• листа от вишни или дюли

Начин на приготвяне:

Отрязваме дръжките на чушките, топваме ги за малко във варовита вода и веднага ги изплакваме. Редим ги в бидон като между редовете слагаме листа от дюля или вишня и ръсим със сол. Оставяме ги да престоят така 24 часа.

Сваряваме 15 л вода с останалата сол, заливаме чушките с горещата саламура и затваряме бидона. На следващия ден наливаме оцета и слагаме върху чушките кръстачка или обръч от лозови пръчки.

Претакаме пиперицата всеки ден в продължение на 1 седмица.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало