Кулинарни рецепти » Пиперица в бидон

 Пиперица в бидон

Продукти:

• 8 кг чушки
• 1 кг сол
• 2 л оцет
• 250 г гасена вар
• листа от вишни или дюли

Начин на приготвяне:

Отрязваме дръжките на чушките, топваме ги за малко във варовита вода и веднага ги изплакваме. Редим ги в бидон като между редовете слагаме листа от дюля или вишня и ръсим със сол. Оставяме ги да престоят така 24 часа.

Сваряваме 15 л вода с останалата сол, заливаме чушките с горещата саламура и затваряме бидона. На следващия ден наливаме оцета и слагаме върху чушките кръстачка или обръч от лозови пръчки.

Претакаме пиперицата всеки ден в продължение на 1 седмица.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало