Продукти:
• 8 кг чушки
• 1 кг сол
• 2 л оцет
• 250 г гасена вар
• листа от вишни или дюли
Начин на приготвяне:
Отрязваме дръжките на чушките, топваме ги за малко във варовита вода и веднага ги изплакваме. Редим ги в бидон като между редовете слагаме листа от дюля или вишня и ръсим със сол. Оставяме ги да престоят така 24 часа.
Сваряваме 15 л вода с останалата сол, заливаме чушките с горещата саламура и затваряме бидона. На следващия ден наливаме оцета и слагаме върху чушките кръстачка или обръч от лозови пръчки.
Претакаме пиперицата всеки ден в продължение на 1 седмица.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...