Продукти:
• 1 кг зелени домати
• 1 кг лук
• 500 г моркови
• 1 глава карфиол
• 6 сладки и 3 люти зелени чушки
• 1 глава бяло и 1 глава червено зеле
• 1 краставица
За маринатата: (на 1 л оцет)
• 250 мл вода
• 200 г захар
• 5-6 зърна черен пипер
• 2-3 зърна бахар
• 2-3 стръка съцветия от копър
• 1-2 дафинови листа
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистените продукти настъргваме на едро ренде или ги скълцваме на ситно. Размесваме ги, посоляваме и ги оставяме да престоят 24 часа.
Насипваме ги в буркани и ги заливаме със сварената и охладена марината. Затваряме херметически. Не стерилизираме.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...