Кулинарни рецепти » Люти чушки с бамя

 Люти чушки с бамя

Продукти:

• 5 кг бамя
• 1 кг люти чушки
• 500 г листа от целина
• 3 л оцет
• 300 г сол

Начин на приготвяне:

Обрязваме дръжките на бамята, натъркваме я със сол, а след това я изплакваме. Изрязваме дръжките и на чушлетата и ги набождаме с игла в горната част. Редим бамята в буркани, като между редовете слагаме чушлета и ситно нарязани листа от целина.

Кипваме оцета със солта и когато изстине, заливаме бурканите, така че бамята да се покрие. Оставяме в хладно помещение. След една седмица изливаме маринатата, отново я кипваме и щом изстине, наливаме в бурканите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало