Кулинарни рецепти » Шарена туршия с аспирин

 Шарена туршия с аспирин

Продукти:

• зелени, червени и жълти пиперки
• карфиол
• моркови
• краставички – корнишони
• зелени доматчета
• пресен грах
• магданоз, оцет
• сол, захар
• аспирин

Начин на приготвяне:

В буркани по 800 мл редим плътно нарязани на парченца зелени, червени и жълти пиперки, розички карфиол, нарязани на колелца моркови, краставички, нарязани на резенчета зелени доматчета, грахови зърна. Между зеленчуците поръсваме с нарязан магданоз.

Сипваме в буркана 1 ракиена чашка оцет, 1 ч.л. сол, 2 ч.л. захар и 2 счукани аспирина. Затваряме буркана с капачка и го разклащаме няколко дни, така че да се размесят и разтопят съставките. Съхраняваме на тъмно и хладно място. Не стерилизираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало