Продукти:
• камби
• чушки сиврия
• чорбаджийски чушки
• цели зелени домати
• бамя
• корнишони
• моркови
Саламура за буркан от 3 л:
• 16 с.л. оцет
• 8 с.л. сол
• 6 с.л. захар
• 3 аспирина
• 10-15 зърна черен пипер
• скилидки чесън
• копър
• дръжки и листа от целина
Начин на приготвяне:
На дъното на буркана слагаме копъра, целината, аспирина, солта, захарта и оцета. Нареждаме зеленчуците като между тях слагаме скилидки чесън, зърна черен пипер, листа целина и съцветия копър.
Когато бурканът се напълни, затискаме с венец от лозови пръчки и пълним с вода. Затваряме херметически. В продължение на 1 седмица периодично разклащаме бурканите.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...