Продукти:
• 4 кг червени камби
• 2 кг карфиол
• 1 кг моркови
• 300 г листа от целина
• 180 г сол
• 100 г мед
• 100 г захар
• 1 л оцет
• 200 мл олио
• 3-4 дафинови листа
• 1 пакетче черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме камбите на четвъртинки, а карфиола накъсваме на малки розетки. Морковите режем на колелца, а целината на ситно. Разбъркваме зеленчуците с половината сол и всичката захар и оставяме да престоят 10 часа.
Отделеният сок смесваме с останалата сол, оцета, меда, олиото, подправките и варим 10 мин. Заливаме с врялата марината зеленчуците и след 6 часа прехвърляме туршията в подходящ съд. След 10-15 дни туршията е готова.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...