Кулинарни рецепти » Хрупкави камби

 Хрупкави камби

Продукти:

• 5 кг червени или зелени камби
• 1 кг моркови
• 2 глави карфиол
• 1 глава целина
• 5-6 глави чесън
• 7 ч. ч. вода
• 5 ч, ч. оцет
• 1 ч. ч. сол
• 1 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. олио
• 20 зърна черен пипер
• 10-15 зърна бахар
• 10 дафинови листа

Начин на приготвяне:

Измиваме чушките, махаме семките и ги нарязваме на по-едри парчета. Остъргваме морковите и ги режем на колелца, карфиола - на розички, а обелената целина - на кубчета. Смесваме зеленчуците и прибавяме обелените и нарязани на по-едри парченца скилидки чесън.

Пълним бурканите с тази и ги заливаме с вряла марината, приготвена от изброените по-горе продукти. Затваряме бурканите херметически и ги обръщаме с гърлата надолу. Не стерилизираме.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало