Кулинарни рецепти » Хрупкави камби

 Хрупкави камби

Продукти:

• 5 кг червени или зелени камби
• 1 кг моркови
• 2 глави карфиол
• 1 глава целина
• 5-6 глави чесън
• 7 ч. ч. вода
• 5 ч, ч. оцет
• 1 ч. ч. сол
• 1 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. олио
• 20 зърна черен пипер
• 10-15 зърна бахар
• 10 дафинови листа

Начин на приготвяне:

Измиваме чушките, махаме семките и ги нарязваме на по-едри парчета. Остъргваме морковите и ги режем на колелца, карфиола - на розички, а обелената целина - на кубчета. Смесваме зеленчуците и прибавяме обелените и нарязани на по-едри парченца скилидки чесън.

Пълним бурканите с тази и ги заливаме с вряла марината, приготвена от изброените по-горе продукти. Затваряме бурканите херметически и ги обръщаме с гърлата надолу. Не стерилизираме.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало