Кулинарни рецепти » Мариновани царевички

 Мариновани царевички

Продукти:

• 10-12 съвсем малки царевички


За маринатата: /на 2 л вода/

• 3 с.л. сол
• 3 с.л. захар
• 1 ч.ч оцет

Начин на приготвяне:

Нареждаме царевичките в трилитров буркан с връхчетата нагоре. Кипваме маринатата и я охлаждаме. Заливаме царевичките с охладената марината, затваряме буркана и го прибираме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало