Продукти:
• 10-12 съвсем малки царевички
За маринатата: /на 2 л вода/
• 3 с.л. сол
• 3 с.л. захар
• 1 ч.ч оцет
Начин на приготвяне:
Нареждаме царевичките в трилитров буркан с връхчетата нагоре. Кипваме маринатата и я охлаждаме. Заливаме царевичките с охладената марината, затваряме буркана и го прибираме на хладно място.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...