Продукти:
• 5 кг червени камби
• 3 кг моркови
• 2 глави целина
• 3 глави чесън
• 1 ч.ч. сол
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. оцет
• олио
Начин на приготвяне:
Счукваме чесъна, а останалите зеленчуци нарязваме на парченца и смиламе на машинка за месо. Объркваме ги хубаво със солта, захарта и чесъна, завръзваме ги в чиста тензухена кърпа и ги слагаме над дълбок съд 1 нощ да си пуснат сока. Към него прибавяме оцета и варим 10 мин.
Напълваме бурканчета със зеленчуковата смес, наливаме маринатата на 1 пръст под горната резка на буркана, допълваме с олио и затваряме херметически. Не стерилизираме.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...