Кулинарни рецепти » Бамя туршия

 Бамя туршия

Продукти:

• 5 кг млада бамя
• 1 връзка цъфнал копър
• 1 корен хрян
• 3 ч.ч. сол
• 750 мл оцет /6 %/

Начин на приготвяне:

Обрязваме бамята конусовидно около дръжките, като внимаваме да не засегнем семената. Заливаме я със саламура от 5 л вода, 1 ч.ч. сол и 1 ч.ч. оцет и я оставяме да кисне 12 часа. Прецеждаме и я нареждаме в буркани. Между редовете слагаме парченца хрян и съцветия копър. Най-отгоре слагаме навито клонче копър.

Правим нова саламура от 5 л вода, 2 ч.ч. сол и останалия оцет, кипваме, оставяме я да изстине и заливаме с нея бамята. Затваряме с пластмасови капачки и периодично разклащаме. Туршията е готова след 2 седмици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало