Кулинарни рецепти » Бамя туршия

 Бамя туршия

Продукти:

• 5 кг млада бамя
• 1 връзка цъфнал копър
• 1 корен хрян
• 3 ч.ч. сол
• 750 мл оцет /6 %/

Начин на приготвяне:

Обрязваме бамята конусовидно около дръжките, като внимаваме да не засегнем семената. Заливаме я със саламура от 5 л вода, 1 ч.ч. сол и 1 ч.ч. оцет и я оставяме да кисне 12 часа. Прецеждаме и я нареждаме в буркани. Между редовете слагаме парченца хрян и съцветия копър. Най-отгоре слагаме навито клонче копър.

Правим нова саламура от 5 л вода, 2 ч.ч. сол и останалия оцет, кипваме, оставяме я да изстине и заливаме с нея бамята. Затваряме с пластмасови капачки и периодично разклащаме. Туршията е готова след 2 седмици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало