Продукти:
• 3 кг круши
• 1 голям корен хрян
• 20 г синапено семе
Начин на приготвяне:
Избираме круши от късните сортове, измиваме ги и ги нареждаме в голям буркан, като между тях слагаме парченца от нарязания хрян. Поставяме и торбичка със синапеното семе.
Наливаме вода, която да покрие крушите и оставяме буркана на стайна температура. Туршията е готова след десетина дни.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...