Кулинарни рецепти » Хрупкави люти чушки

 Хрупкави люти чушки

Продукти:

• 2 кг люти чушки /най-добре “Бяла шипка”/
• 10 с.л. сол
• 10 с.л. захар
• 1 бутилка оцет /6%/

Начин на приготвяне:

Подрязваме дръжките на чушките, наизбождаме ги с игла тук-там и хубаво ги натъпкваме в буркани. Слагаме солта и захарта и заливаме с оцета. Първата седмица периодично разклащаме бурканите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало