Кулинарни рецепти » Пълнени камби

 Пълнени камби

Продукти:

• 4 кг камби
• 1,5 кг моркови
• 1,8 кг карфиол
• 300 г глави целина с листата
• 180 г сол
• 150 г захар
• 250 мл олио
• 1 л оцет
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме камбите от семената и ги посоляваме. Нареждаме ги в тава с отвора нагоре. Морковите нарязваме на тънки кръгчета, посоляваме и смесваме с целината и карфиола, нарязани на малки кубчета. Размесваме добре продуктите и ги оставяме да престоят 10 часа.

Отделеният сок отцеждаме и смесваме с оцета, олиото, захарта и черния пипер. Кипваме саламурата за 10 мин.

Отцедените камби пълниме със зеленчуковата смес. Нареждаме ги в съд с отвора нагоре и заливаме с врялата саламура. След 2-3 часа отцеждаме камбите и ги нареждаме в 3 литрови буркани.

Отново кипваме саламуратата, охлаждаме я и изсипваме върху камбите. Туршията зрее на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало