Кулинарни рецепти » Тройно бланширани краставички

 Тройно бланширани краставички

Продукти:

• 3,5 кг краставички
• 1 л оцет
• 150 г захар
• 150 г сол
• 1 връзка копър

Начин на приготвяне:

Възвираме вода в голяма тенджера, заливаме подрязаните краставички и ги оставяме да престоят 24 часа. Отцеждаме ги. Повтаряме тази процедура 3 пъти, като втория и третия път ги киснем по 10 часа и всеки път заливаме с прясна вряла вода.

Кипваме оцета, захарта и солта. Заливаме краставичките, държим ги отново 24 часа, отливаме течността и отново я кипваме.

Слагаме топлите краставички в сухи и топли буркани, поръсваме с копър, заливаме с врялата течност, затваряме с капачки и държим на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало