Кулинарни рецепти » Тройно бланширани краставички

 Тройно бланширани краставички

Продукти:

• 3,5 кг краставички
• 1 л оцет
• 150 г захар
• 150 г сол
• 1 връзка копър

Начин на приготвяне:

Възвираме вода в голяма тенджера, заливаме подрязаните краставички и ги оставяме да престоят 24 часа. Отцеждаме ги. Повтаряме тази процедура 3 пъти, като втория и третия път ги киснем по 10 часа и всеки път заливаме с прясна вряла вода.

Кипваме оцета, захарта и солта. Заливаме краставичките, държим ги отново 24 часа, отливаме течността и отново я кипваме.

Слагаме топлите краставички в сухи и топли буркани, поръсваме с копър, заливаме с врялата течност, затваряме с капачки и държим на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало