Кулинарни рецепти » Смесена туршия с хрян

 Смесена туршия с хрян

Продукти:

• 1 кг остри сладки чушки
• 1 кг чушки „Капия”
• 3,5 кг малки червени камби
• 1 кг чушки върхари
• 1 кг дребен лук
• 4 кг карфиол
• 1 кг корнишони
• 4 кг червено зеле
• 1 кг зелени доматчета
• 1 кг хрян

За саламурата:

• 2 л оцет
• 1,2 кг сол
• 20 л вода
• 2-3 дафинови листа
• зърна черен пипер и бахар

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелките на дребно, а карфиола накъсваме на розички. Попарваме и обелваме лукчетата. С игла набождаме тук-там чушките, без да махаме семето. Нарязваме по-големите морковите на парчета.

Нареждаме зеленчуците в голям съд и ги заливаме със сварената, прецедена и изстинала саламура. След 2-3 дни започваме да претакаме. Претакането продължава 2 седмици и се прави поне 7-8 пъти.

Съхраняваме туршията на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало