Продукти:
• 1 кг остри сладки чушки
• 1 кг чушки „Капия”
• 3,5 кг малки червени камби
• 1 кг чушки върхари
• 1 кг дребен лук
• 4 кг карфиол
• 1 кг корнишони
• 4 кг червено зеле
• 1 кг зелени доматчета
• 1 кг хрян
За саламурата:
• 2 л оцет
• 1,2 кг сол
• 20 л вода
• 2-3 дафинови листа
• зърна черен пипер и бахар
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелките на дребно, а карфиола накъсваме на розички. Попарваме и обелваме лукчетата. С игла набождаме тук-там чушките, без да махаме семето. Нарязваме по-големите морковите на парчета.
Нареждаме зеленчуците в голям съд и ги заливаме със сварената, прецедена и изстинала саламура. След 2-3 дни започваме да претакаме. Претакането продължава 2 седмици и се прави поне 7-8 пъти.
Съхраняваме туршията на хладно място.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...