Кулинарни рецепти » Маринована тиква

 Маринована тиква

Продукти:

• 1 кг тиква
• 500 г захар или мед
• 300 мл винен оцет
• семена анасон
• 1 пръчица канела
• 1/3 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и я нарязваме на кубчета с дебелина 3 см.

Смесваме оцетът със захарта и подправките и оставяме да заври. В горещата смес пускаме кубчетата тиква и варим 3 мин. Сваляме съда от огъня и го похлупваме. Оставяме да престои 24 часа, а после прецеждаме сместа през гевгир. Течността варим до сгъстяване.

Нареждаме тиквата в буркани и сипваме получената марината. Затваряме бурканите и прибираме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало