Кулинарни рецепти » Маринована тиква

 Маринована тиква

Продукти:

• 1 кг тиква
• 500 г захар или мед
• 300 мл винен оцет
• семена анасон
• 1 пръчица канела
• 1/3 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и я нарязваме на кубчета с дебелина 3 см.

Смесваме оцетът със захарта и подправките и оставяме да заври. В горещата смес пускаме кубчетата тиква и варим 3 мин. Сваляме съда от огъня и го похлупваме. Оставяме да престои 24 часа, а после прецеждаме сместа през гевгир. Течността варим до сгъстяване.

Нареждаме тиквата в буркани и сипваме получената марината. Затваряме бурканите и прибираме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало