Кулинарни рецепти » Хрупкави краставички

 Хрупкави краставички

Продукти:

• краставички

Саламура: (за буркан от 3 л)

• 1,2 л вода
• 160 мл оцет
• 80 г сол

Начин на приготвяне:

Заливаме почистените и измити краставички със студена вода и оставяме да престоят 1 час. После ги нареждаме в буркана, заливаме ги с чиста вряла вода, затваряме с капачката и оставяме да престоят 6-7 мин.

Изливаме тази вода, сипваме оцета и заливаме с вряла саламура, приготвена от солта и водата. Затваряме херметически и оставяме буркана на хладно място. Периодично го обръщаме ту с гърлото надолу, ту обратно.

За вкус можем да добавим обелени скилидки чесън, копър и зърна черен пипер.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало