Продукти:
• 15 кг здрава “Капия”
• 2-3 връзки магданоз
• 600 г чесън
За маринатата:
• 2 л оцет
• 500 г захар
• 500 г сол
• препържено олио
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги нареждаме в плитки тави. Смесваме продуктите за маринатата, заливаме с нея чушките и ги оставяме да киснат 24 часа, като ги обръщаме периодично.
Отцеждаме ги от маринатата и ги редим в бурканчета, ръсейки между редовете наситнен магданоз и нарязан на филийки чесън. Редим ги плътно до резбата на гърлото на буркана, заливаме с препържено олио, покриваме гърлата с целофан, отгоре с капачка и прибираме на тъмно и хладно място.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...