Продукти:
• 15 кг здрава “Капия”
• 2-3 връзки магданоз
• 600 г чесън
За маринатата:
• 2 л оцет
• 500 г захар
• 500 г сол
• препържено олио
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги нареждаме в плитки тави. Смесваме продуктите за маринатата, заливаме с нея чушките и ги оставяме да киснат 24 часа, като ги обръщаме периодично.
Отцеждаме ги от маринатата и ги редим в бурканчета, ръсейки между редовете наситнен магданоз и нарязан на филийки чесън. Редим ги плътно до резбата на гърлото на буркана, заливаме с препържено олио, покриваме гърлата с целофан, отгоре с капачка и прибираме на тъмно и хладно място.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...