Кулинарни рецепти » Бързи кисели краставички

 Бързи кисели краставички

Продукти:

• млади и здрави краставички
• копър

За саламурата:

• 5 л вода
• 250 г сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме краставичките, набождаме ги тук-там с игла и ги нареждаме в буркани, като между тях слагаме съцветия копър.

Възвираме марината от солта и водата, изчакваме да изстине и заливаме краставичките. Затваряме бурканите и ги оставяме на слънчево място. Туршията е готова след 3-4 дни.

Ако искаме да запазим краставичките по-дълго време, прибавяме към маринатата 150 мл 6-процентов винен оцет и 150 мл водка. Стягащо действие имат и синапените зърна.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало