Кулинарни рецепти » Чорбаджийски чушки с чесън

 Чорбаджийски чушки с чесън

Продукти: (за 1 буркан от 800 мл)

• чорбаджийски чушки
• 1 глава чесън
• ситно нарязан магданоз
• 200 мл олио
• 100 мл оцет
• 1 равна с.л. сол
• 2 равни с.л. захар
• 2 аспирина

Начин на приготвяне:

Изрязваме дръжките на чушките, измиваме ги и леко ги опукваме на котлон. Загряваме олиото и потапяме чушките за няколко минути.

Разтваряме добре аспирина в оцета. Слагаме на дъното на бурканите оцета с аспирина, сол и захар. Плътно нареждаме чушките, ръсейки между редовете с магданоз и много ситен чесън. Заливаме догоре с препърженото олио и затваряме буркана херметически.

Първите 5-6 дни обръщаме непрекъснато бурканите ту с капачките надолу, ту обратно.

Туршията може да се приготви и без аспирин, но тогава трябва да я стерилизираме 5 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало