Продукти:
• 5 кг малки зелени пъпешчета
• 400 г сол
• 2,5 л вода
Начин на приготвяне:
Избираме дребни и здрави пъпешчета, измиваме ги и ги надупчваме на няколко места с шиш. Нареждаме ги в трилитрови буркани.
Сваряваме саламура от посочените продукти и я прецеждаме. Заливаме пъпешите с охладената саламура и съхраняваме на сухо и хладно място.
Добавянето на подправки към туршията не се препоръчва.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...