Продукти:
• 6 кг зеле
• 1,5 кг моркови
• листа от целина
• сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме почистените моркови на едро ренде, а зелето нарязваме на ивици. Претриваме го с 1 к.ч. сол, оставяме да пусне сок и го разбъркваме с морковите. Прибавяме нарязаните листа целина и още 150 г сол.
Разбъркваме отново и насипваме салатата плътно в буркани. Покриваме с парче тензух и притискаме с чисти речни камъни. Съхраняваме на хладно място.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...