Кулинарни рецепти » Туршия от пържени гъби

 Туршия от пържени гъби

Начин на приготвяне:

Отстраняваме пънчетата на гъбите, измиваме ги и ги изпържваме в силно сгорещено олио. Отцеждаме ги, изчакваме да изстинат и ги нареждаме в 400-милилитрови бурканчета, като между редовете слагаме ситно нарязана целина, полусварени моркови и скилидки чесън и ръсим с наситнени магданоз и копър.

В останалата от пърженето мазнина наливаме оцет, посоляваме на вкус и кипваме на огъня. Заливаме гъбите с охладената марината, а най-отгоре наливаме препържено олио - 2 см до гърлото на бурканите. Затваряме с капачки, но не стерилизираме.

Автор: Здравка Костадинова

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало