Кулинарни рецепти » Туршия от динени кори

 Туршия от динени кори

Продукти:

• непрезряли дини с твърдо червено месо
• 2-3 китки копър

За саламурата: (на буркан от 400 мл)

• 1 ч.л. сол
• 1-2 ч.л. захар
• 2 аспирина
• 30-40 мл оцет

Начин на приготвяне:

Нарязваме динята на резени с дебелина 2-3 см. Резените нарязваме на кубчета. Частта от червеното месо трябва да не е повече от 4 см. Слагаме на дъното на бурканчетата сол, оцет и аспирин и редим плътно динените кубчетата в бурканчета като помежду им слагаме съцветия копър. След като напълним бурканите ги заливаме с вода.

Затваряме херметически и в продължение на 1 седмица периодично разклащаме, докато захарта, солта и аспирините се разтворят. Прибираме на хладно и тъмно място.

Тази туршия е изключително трайна – може да се пази до следващата зима.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало