Кулинарни рецепти » Туршия от динени кори

 Туршия от динени кори

Продукти:

• непрезряли дини с твърдо червено месо
• 2-3 китки копър

За саламурата: (на буркан от 400 мл)

• 1 ч.л. сол
• 1-2 ч.л. захар
• 2 аспирина
• 30-40 мл оцет

Начин на приготвяне:

Нарязваме динята на резени с дебелина 2-3 см. Резените нарязваме на кубчета. Частта от червеното месо трябва да не е повече от 4 см. Слагаме на дъното на бурканчетата сол, оцет и аспирин и редим плътно динените кубчетата в бурканчета като помежду им слагаме съцветия копър. След като напълним бурканите ги заливаме с вода.

Затваряме херметически и в продължение на 1 седмица периодично разклащаме, докато захарта, солта и аспирините се разтворят. Прибираме на хладно и тъмно място.

Тази туршия е изключително трайна – може да се пази до следващата зима.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало