Кулинарни рецепти » Кисели краставички

 Кисели краставички

Продукти за 2 буркана от 3 литра:

• 5 кг краставички
• 8 с.л. сол
• сух копър
• 16 аспирина

Начин на приготвяне:

Нареждаме краставичките плътно в буркана заедно с копъра. Във всеки буркан слагаме по 4 с.л. сол, 8 счукани аспирина и доливаме с вода.

Претакаме краставичките 1 седмица, след което ги съхраняваме на хладно и тъмно. Отгоре трябва да оставим 1 пръст саламура или да налеем олио.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало