Продукти:
• 5 кг зелени доматчета
• 200 г сол
• 100 мл оцет
• 5-6 дафинови листа
• 10 зърна бахар
• 10 зърна черен пипер
• няколко глави чесън
• вишневи и дюлеви листа
• 1 глава целина
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите и ги надупчваме с игла. Нареждаме ги в големи буркани, като между тях слагаме листата и подправките.
Заливаме ги с вода, за да измерим количеството й. Изливаме водата в тенджера и от нея отливаме 100 мл. Добавяме солта, оцета и разбъркваме, за да се разтворят добре. С тази смес отново заливаме доматите.
Затваряме ги с капачка и прибираме на студено. След 3-4 седмици туршията е готова.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....