Кулинарни рецепти » Червени чушки в оцет

 Червени чушки в оцет

Продукти:

• 5 кг червени чушки
• 1,5 л оцет
• дафинови листа
• препържено олио

Начин на приготвяне:

Избираме малки, здрави и еднакви на големина червени чушки и им цепваме върховете. Нареждаме ги плътно в буркани, като тук-там слагаме дафинов лист.

Кипваме оцета и щом изстине, заливаме чушките. Отгоре наливаме по 1 пръст олио. Затваряме херметически и държим на хладно и тъмно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало