Кулинарни рецепти » Чушки в саламура

 Чушки в саламура

Продукти:

• 5 кг червена капия
• 500 г сол
• 5 л вода
• 500 г лозови листа

Начин на приготвяне:

Измиваме пиперките, подрязваме им дръжките и ги избождаме на няколко места около семенната част с игла. Редим в сухи и чисти буркани ред чушки, ред лозови листа.

Възвираме саламура от водата и солта и когато изстине, заливаме с нея чушките. След 2 дни я изливаме, прецеждаме я и отново заливаме чушките.

Повтаряме тази процедура 3-4 последователни дни. Съхраняваме на хладно туршията.

Автор: Станка Проданова

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало