Кулинарни рецепти » Туршия от дребен алабаш

 Туршия от дребен алабаш

Продукти:

• 4 кг дребен алабаш
• 1 л вода
• 2 с.л. сол

Начин на приготвяне:

Избираме здрави и пресни глави дребен алабаш. Почистваме ги от листата и корена и нареждаме в голям буркан. Отгоре слагаме венче от целина и притискаме с тънка дъсчица.

Кипваме водата и солта и с изстиналата саламура заливаме алабашчетата. Саламурата трябва добре да ги покрива. Когато започне ферментацията, прибираме туршията на студено място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало