Кулинарни рецепти » Ким Чи (корейска туршия)

 Ким Чи (корейска туршия)

Продукти:

• 1,5 кг китайско зеле
• 400 г дълга бяла ряпа
• 1 китайска круша
• 7 скилидки чесън
• 3 стръка пресен лук
• 2 с.л. лют червен пипер
• 2 люти червени чушки
• 1 корен пресен джинджифил
• 2 щипки захар
• 1/2 ч.л. натриев глутамат
• 1 к.ч. соев сос
• 1-2 с.л. морска сол
• обикновена сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на ивички, намачкваме го със сол, оставяме да престои 1 денонощие и го отцеждаме от отделения сок. Прибавяме ряпата, нарязана на тънки колелца, ситно нарязания зелен лук и нарязаната на филийки круша.

В хаванче счукваме чесъна заедно с червения пипер, ситно нарязания джинджифил и едро нарязаните люти чушки. В тенджера смесваме соевия сос, морската сол и натриевия глутамат. Разреждаме с хладка вода, прибавяме лютивата смес и разбъркваме.

Заливаме продуктите с тази марината, поръсваме захарта и разбъркваме. Прехвърляме туршията в гърне и оставяме да престои поне 4-5 дни на тъмно преди да консумираме.

Автор: Румяна Попова

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало