Кулинарни рецепти » Ким Чи (корейска туршия)

 Ким Чи (корейска туршия)

Продукти:

• 1,5 кг китайско зеле
• 400 г дълга бяла ряпа
• 1 китайска круша
• 7 скилидки чесън
• 3 стръка пресен лук
• 2 с.л. лют червен пипер
• 2 люти червени чушки
• 1 корен пресен джинджифил
• 2 щипки захар
• 1/2 ч.л. натриев глутамат
• 1 к.ч. соев сос
• 1-2 с.л. морска сол
• обикновена сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на ивички, намачкваме го със сол, оставяме да престои 1 денонощие и го отцеждаме от отделения сок. Прибавяме ряпата, нарязана на тънки колелца, ситно нарязания зелен лук и нарязаната на филийки круша.

В хаванче счукваме чесъна заедно с червения пипер, ситно нарязания джинджифил и едро нарязаните люти чушки. В тенджера смесваме соевия сос, морската сол и натриевия глутамат. Разреждаме с хладка вода, прибавяме лютивата смес и разбъркваме.

Заливаме продуктите с тази марината, поръсваме захарта и разбъркваме. Прехвърляме туршията в гърне и оставяме да престои поне 4-5 дни на тъмно преди да консумираме.

Автор: Румяна Попова

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало