Кулинарни рецепти » Шарено зеле

 Шарено зеле

Продукти:

• 5 кг зеле
• 500 г моркови
• 3-4 червени пиперки
• 500 г зелени доматчета
• 180 г сол
• 1 глава целина с листата

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелките на ивици. Морковите настъргваме, а останалите продукти режем на тънки филийки. Претриваме зелето със солта и го смесваме с останалите зеленчуци.

Редим сместа плътно в буркани и притискаме добре, така че да се покрие със собствения си сок. Първите няколко дни оставяме туршията при стайна температура – 20°С. После я прибираме на студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало